Dukat FattyFoodSeal™

WkładkiWkładki indukcyjneDukat FattyFoodSeal™

 

Przygrzewające się do szkła i tworzyw sztucznych wkładki, spełniające wymagania europejskich regulacji dotyczących opakowań, które wchodzą w bezpośredni kontakt z tłustymi produktami spożywczymi.

Wkładki Dukat FattyFoodSeal™ zbudowane są z dwóch, tymczasowo połączonych ze sobą części: membrany plombującej oraz bazy wykonanej z kartonu lub ze spienionego polietylenu. W celu zaplombowania pojemników wkładkami Dukat FattyFoodSeal™ niezbędna jest zgrzewarka indukcyjna. W momencie odkręcania zakrętki obie części wkładki odseparowują się od siebie wydając przy tym charakterystyczny dźwięk. Osoba słysząca ten dźwięk ma pewność, że nikt nie przed nią nie otwierał pojemnika. Po otwarciu pojemnika w zakrętce zostaje baza stanowiąca uszczelnienie wtórne. Uszczelnienie wtórne zapobiega zanieczyszczeniu produktu po zerwaniu plomby.

Plombowanie powoduje, że zabezpieczone produkty dłużej zachowują świeżość i przydatność do spożycia. Ponadto zapobiega ono kradzieżom oraz chroni oryginalne produkty przed ingerencją w ich skład. Ewentualny nadruk na membranie plombującej pozytywnie wyróżnia markę i utrudnia podrabianie produktu.

Prawidłowe funkcjonowanie wkładek z rodziny Dukat FattyFoodSeal™ wymaga odpowiedniego zaprojektowania zakrętek.

Chcesz zaplombować bądź uszczelnić pojemnik? Skontaktuj się z nami.

Telefon:
+48 58 676 45 37
E-mail:

dukat@dukat.pl

Skype:
dukatAM, dukatAL